Desplegament d'aplicacions web: Diferència entre les revisions

De Cacauet Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(UF2: Servidors d'aplicacions web)
(UF2: Servidors d'aplicacions web)
Línia 44: Línia 44:
 
* [[Tomcat]]: servidor d'aplicacions Java (servlets, JSP)
 
* [[Tomcat]]: servidor d'aplicacions Java (servlets, JSP)
  
'''Docker''' és una nova tecnologia de CONTENIDORS que pot comportar un gran canvi de paradigma fort a l'hora de desplegar aplicacions web. S'assemblaria força al concepte de màquines virtuals amb sistemes independents pel què fa a filesystem, llibreries, etc., amb IP pròpia, però que comparteixen el kernel amb la màquina real.
+
'''[[Docker]]''' és una nova tecnologia de CONTENIDORS que pot comportar un gran canvi de paradigma fort a l'hora de desplegar aplicacions web. S'assemblaria força al concepte de màquines virtuals amb sistemes independents pel què fa a filesystem, llibreries, etc., amb IP pròpia, però que comparteixen el kernel amb la màquina real.
 +
* [[Docker]] a cacauet.org
 
* [http://docker.io Docker.io, pàgina oficial]
 
* [http://docker.io Docker.io, pàgina oficial]
 
* [http://www.muylinux.com/2016/04/19/tutorial-docker Tutorial Docker]
 
* [http://www.muylinux.com/2016/04/19/tutorial-docker Tutorial Docker]

Revisió de 19:14, 3 jul 2016

Continguts per l'assignatura de DAW M8 Desplegament d'aplicacions web.

Per seguir el curs és interessant (si no imprescindible) utiltizar un servidor públic. És molt convenient fer-nos un compte de AWS: Amazon Web Services amb el que podem gaudir d'un any de servidor gratuïtament.

UF1: Servidors web i de transferència de fitxers

Introducció:

Servidor web Apache:

Servidors de transferència de fitxers (FTP):

Altres servidors web:

  • IIS amb PHP. Habilitarem el servidor web IIS (Internet Information Services) en Windows 2008 Server i habilitarem el PHP.
  • FTP en Windows 2008:
    • Ingerat en IIS
    • Filezilla Server


UF2: Servidors d'aplicacions web

Els servidors d'aplicacions, juntament amb els frameworks ens permeten separar el codi de l'administració de la infraestructura i la seva escalabilitat (administració, servidors, instàncies, BBDD, usuaris, permisos, etc.).

El model PaaS (Platform as a Service) o SaaS (Software as a Service) és el concepte clau que ens interessa en aquesta unitat formativa. La idea és desenvolupar l'aplicació i fer el desplegament sense haver de mantenir la infraestructura necessària típica (servidor web, base de dades, etc.). El proveidor del PaaS ens proporciona eines per desenvolupar el software (normalment amb algun framework) i, sobretot, per desplegar-la sobre la seva infraestructura.

Pels programadors (particularment al treballar en web) és un model molt interessant per alliberar-nos de la feina de manteniment del sistema.

En aquest curs veurem:

Docker és una nova tecnologia de CONTENIDORS que pot comportar un gran canvi de paradigma fort a l'hora de desplegar aplicacions web. S'assemblaria força al concepte de màquines virtuals amb sistemes independents pel què fa a filesystem, llibreries, etc., amb IP pròpia, però que comparteixen el kernel amb la màquina real.

Altres servidors d'aplicacions

Altres opcions interessants:


UF3: Desplegament d'aplicacions web


UF4: Control de versions i documentació

Control de versions:

  • Control de versions (article de teoria)
  • Git: comandes
  • SVN: Subversion. No el veurem en aquest curs, s'està deixant d'utilitzar ja que el Git és més modern i avantatjós.
  • CVS: ídem

Testing web services:

Documentació: